Wat is Reiki?

“Een geschenk aan jezelf”

Reiki is een energetische, spirituele helingsmethode, die van oorsprong uit Japan Komt.
Grondlegger van de Reikimethode, zoals wij die nu kennen, is Mikao Usui.
Hij herontdekte Reiki begin 1900.

Letterlijk betekent Reiki:
Rei = Universeel, Allesomvattend
Ki = Levensenergie

Deze Universele levensenergie is overal in en om je heen aanwezig. Het is de pure levenskracht die maakt dat je hart vanzelf klopt, dat je ademhaalt, dat je wondjes vanzelf genezen, dat er een nieuw mens kan groeien uit ei- en zaadcel, dat zaden ontkiemen tot prachtige bomen enz.
Zonder deze levenskracht (Reiki) zou er geen leven zijn.

Het vermogen om Levensenergie op te nemen vanuit je omgeving/ de kosmos is bij de meeste mensen verstoord. We komen met bagage uit vorige levens naar de aarde en al in de baarmoeder neem je emoties, overtuigingen en energie op vanuit je omgeving.  Alle “negatieve” ervaringen, emoties en gedachtenpatronen maken dat je niet je eigenlijke Zelf kunt laten zien en durft te laten zien. Door je hart (onbewust) af te sluiten, sluit je je steeds een beetje meer af voor de levensenergie. Hierdoor kunnen er lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

Het is niet verkeerd, want zo overleef je. Maar er komt een moment dat het tegen je gaat werken en dat je er last van hebt om niet vrij en energiek te zijn. Dat kan de aanzet zijn voor je bewustzijns- en spirituele groei. Het verlangen om meer vanuit je hart en eigen kracht te leven maakt dat je op zoek gaat naar manieren om jezelf te helen.

Reiki is één manier.

d.m.v. Reikibehandelingen en zelfbehandelingen, nadat je een Reikicursus hebt gevolgd, kun je werken aan je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling en heling.

usui

Mikao Usui (1865-1926)